Graffitizéssel gyanúsítják a járdát festő Kétfarkú Kutya Párt elnökét és társait

politika
2016 november 06., 11:19
comments 250

Szombaton bevitték a rendőrségre a Kétfarkú Kutya Párt elnökét, a párt több aktivistájétt és egy melléjük csapódó külföldi turistát, miután Pécsen kifestették egy szakaszon a járda repedéseit.

A rendőrség a bűncselekmény nyomában. Fotó: Grossmann Vilmos
photo_camera A rendőrség a bűncselekmény nyomában. Fotó: Grossmann Vilmos

A járdafestő akció már a 25. állomása volt a városok lerohadt pontjait szépítő megmozdulásaiknak. Eddig háromszor jöttek ki a rendőrök, de először állították elő a festegetőket.

Kivonult a rendőrség. Fotó: Grossmann Vilmos
photo_camera Kivonult a rendőrség. Fotó: Grossmann Vilmos

Kovács Gergő pártelnöktől most megtudtuk, hogy mintegy 3 órát kellett a rendőrségen tölteniük, ezalatt jórészt azzal foglalkoztak, hogy megadták ugyanazokat az adatokat, amit a helyszínen is megadtak a rendőröknek. A rendőrség lakossági bejelentésre jelent meg egyébként.

Bűnjelek. Fotó: Grossmann Volmos
photo_camera Bűnjelek. Fotó: Grossmann Vilmos

A rendőrségen kiderült, hogy graffitizés bűncselekményével gyanúsítják őket. Kovács szerint ez azért lehetetlen helyzet, mert ahogy fel is olvasták nekik, ezt a bűncselekményt falak festésével lehet elkövetni. Ők viszont a talajt festették, falra egy csepp festék sem folyt.

Kovácsék panasszal fognak élni előállításukkal szemben.

Miután elengedték őket, kétórás késéssel megtartották azt a városszépítéssel foglalkozó fórumot, ami miatt eredetileg Kovácsék Pécsre utaztak.

Folyik az eljárás. Fotó: Grossmann Vilmos
photo_camera Folyik az eljárás. Fotó: Grossmann Vilmos

"Korábban is előfordult sajnos, hogy késéssel kezdődtek hasonló fórumok, de most pont teljesen időben voltunk, és ezúttal rendőrségi segítség kellett a csúszáshoz" - nyilatkozta a Kétfarfú Kutya Párt elnöke a 444-nek.

A pingálós akciósorozatot tovább folytatják, és remélik, megint 24 olyan alkalom következik, ami közben nem viszik be őket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.