Koszovóban és a Balkánon tervezett támadásokat az Iszlám Állam

külföld
2016 november 06., 14:21
comments 32
Pristina, Koszovó fővárosa
photo_camera Pristina, Koszovó fővárosa

Terrortámadásra készülhetett a Balkánon az a hét, az Iszlám Állam hálózatához tartozó férfi, akit múlt héten vettek őrizetbe Koszovóban - közölte a Reuters szerint a helyi államügyész.

A terrorelhárítás összesen három különböző városban vett őrizetbe hét terrorizmussal vádolt embert, akik a gyanú szerint a terrorszervezet szíriai központjából kaphattak utasításokat.

A gyanú szerint a 30 napra előzetes őrizetbe helyezett férfiak albán és macedón terroristasejtekkel álltak kapcsolatban, akiket szintén az Iszlám Állammal tartanak összefüggésben. A Reuters hivatalos ügyészi dokumentumok alapján írja ezt. Előbb Koszovóban, majd további balkáni országokban terveztek támadásokat.

Koszovó területén eddig nem került sor iszlamista akciókra, de összesen már több mint 200 embert vettek őrizetbe lehetséges iszlamista terrorista kapcsolataik miatt. Becslések szerint úgy 300 koszovói csatlakozott az Iszlám Államhoz, és harcol a terroristák odalán Szíriában és Irakban.

A helyi biztonsági erők, és a NATO illetékesei attól is tartanak, hogy a háborús zónából visszatérő harcosok később újabb terroristaveszélyt jelenthetnek majd Koszovóban és a térségben. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.