Felszámolták a szegedi zsinagóga macskatelepét

ÁLLAT
2016 november 07., 21:53
comments 154

Svájci támogatásból összesen 85 macskát és 10 kutyát ivartalanított a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete. Egyben felszámolták a zsinagógás macskakolóniát is. A szegedi Zsinagógakertet ugyanis már egy ideje macskalerakónak és etetőhelynek használták a körnéyken lakók, ami miatt egy egészen nagy falka élt ott.

A szegedi zsinagóga - Fotó: AFP/Ian Trower/robertharding
photo_camera A szegedi zsinagóga - Fotó: AFP/Ian Trower/robertharding
Ezeket az állatokat most áttelepítették, egy anyamacskát a három kölykével pedig befogadtak, hogy később örökbe tudják adni őket. Ugyanakkor az állatvédők beszámolója szerint az ott lakók néha nehezítették az állatok befogását.

A programra svájci Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz (SUST) alapítványtól egymilliós támogatást adott. Az egyesületnél most abban bíznak, hogy a szegediek nem népesítik be újra a megunt macskáikkal a zsinagóga kertjét. (Délmagyar)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.