A hajléktalanokat választotta új főellenségnek a TV2 híradója

POLITIKA
2016 november 07., 20:52
comments 803

Az Andy Vajnához fésült TV2 híradója mindig is egy biztos igazodási pont volt, ha meg akartuk tudni, kit utál éppen a legjobban a kormánypárt. Hétfő este a Tények egyik riportja úgy ment neki a VIII. kerületi hajléktalanoknak, mintha éppen őket is ki kellene túrni a takarékszövetkezeti integrációból vagy túl sokat piszkálgatták volna Rogán Antal pénzügyeit.

A Tények riportere olyan érzéketlen riportot készített az aluljárójákról, hogy Marsi Anikó fintorgása adta a másikat, aki egyébként a felvezetőjét azzal zárta, hogy

„a reggeli csúcsforgalomban pedig orrfacsaró bűzben, a saját mocskukban fekvő embereken kell átlépdelniük a munkába vagy iskolába igyekvőknek”.

Anélkül, hogy egy szót is vesztegettek volna arra, miért is került annyi ember az utcákra, a legkispolgáribb tempóval háborogtak azon, hogy büdösek és még isznak is. Az operatőr még az egyik hajléktalan pokróca mögé is benéz, hátha hátha talál valami olyasmit, amivel még jobban el tudja borzasztani a nézőket.

A kormányzati politikusokkal egyébként elég puhán bánó csatorna riportere akkor nem volt zavarban, mikor az egyik hajléktalan azzal a kérdéssel kellett szívatnia, hogy fürdött utoljára. Mire számíthatott?

A riportban Ivány Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület elnökének nyilatkozatából is csak annyit vágnak be, hogy többen mennek be a hajléktalanszállóra, mint amennyi hely lenne.

Az anyagból már tényleg csak egy igazi Kocsis Máté-megszólalás hiányzott volna, de a polgármester valamiért nem nyilatkozott a Tényeknek.

Róla azért végül elmondták, hogy néhány éve háborút indított a hajléktalanság ellen, hogy pénzbírsággal vagy elzárással büntessék azokat, akik életvitelszerűen az utcán élnek. Majd némi rossz szájízzel hozzáteszik, hogy ezt az intézkedést az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősítette.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.