A hajléktalanokat választotta új főellenségnek a TV2 híradója

POLITIKA
2016 november 07., 20:52
comments 814

Az Andy Vajnához fésült TV2 híradója mindig is egy biztos igazodási pont volt, ha meg akartuk tudni, kit utál éppen a legjobban a kormánypárt. Hétfő este a Tények egyik riportja úgy ment neki a VIII. kerületi hajléktalanoknak, mintha éppen őket is ki kellene túrni a takarékszövetkezeti integrációból vagy túl sokat piszkálgatták volna Rogán Antal pénzügyeit.

A Tények riportere olyan érzéketlen riportot készített az aluljárójákról, hogy Marsi Anikó fintorgása adta a másikat, aki egyébként a felvezetőjét azzal zárta, hogy

„a reggeli csúcsforgalomban pedig orrfacsaró bűzben, a saját mocskukban fekvő embereken kell átlépdelniük a munkába vagy iskolába igyekvőknek”.

Anélkül, hogy egy szót is vesztegettek volna arra, miért is került annyi ember az utcákra, a legkispolgáribb tempóval háborogtak azon, hogy büdösek és még isznak is. Az operatőr még az egyik hajléktalan pokróca mögé is benéz, hátha hátha talál valami olyasmit, amivel még jobban el tudja borzasztani a nézőket.

A kormányzati politikusokkal egyébként elég puhán bánó csatorna riportere akkor nem volt zavarban, mikor az egyik hajléktalan azzal a kérdéssel kellett szívatnia, hogy fürdött utoljára. Mire számíthatott?

A riportban Ivány Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület elnökének nyilatkozatából is csak annyit vágnak be, hogy többen mennek be a hajléktalanszállóra, mint amennyi hely lenne.

Az anyagból már tényleg csak egy igazi Kocsis Máté-megszólalás hiányzott volna, de a polgármester valamiért nem nyilatkozott a Tényeknek.

Róla azért végül elmondták, hogy néhány éve háborút indított a hajléktalanság ellen, hogy pénzbírsággal vagy elzárással büntessék azokat, akik életvitelszerűen az utcán élnek. Majd némi rossz szájízzel hozzáteszik, hogy ezt az intézkedést az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősítette.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt