A Tesco Bank felfüggesztette az online tranzakciókat, miután kiderült, hogy hekkerek lopták el 20 ezer ügyfelük pénzét

külföld
2016 november 08., 06:50
comments 30

Nagy-Britanniában működik egy Tesco Bank, és ahogy a neve is mutatja, ez egy bank, ami a Tesco-csoporthoz tartozik. Most elég komoly pácban vannak, mert hétfőn kiderült, hogy a hétvégén hekkerek törték fel a bank szervereit, és több ezer bankszámláról ellopták a pénzt.

Az ügyfelek hétfőn kezdtek panaszkodni, összesen kb. 20 ezer számlatulajdonos jelezte, hogy eltűnt a pénze.

AFP PHOTO / PAUL ELLIS
photo_camera AFP PHOTO / PAUL ELLIS

A bank vezetősége szerint a náluk vezetett 136 ezer számla közül 40 ezerről indultak gyanús tranzakciók, és ezek feléről teljesen eltűnt az ügyfelek pénze.

A bank közleményében nem írtak arról, hogy a hekkerek pontosan hogyan törték fel a szervereiket, de a támadás mérete jól szervezett és profi akcióra utal.

A bank ügyfelei többnyire tudnak még pénzt kivenni ATM-ből, és a hitelkártyáikkal is fizethetnek, de online nem tudnak sem utalni, sem vásárolni. (The Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.