Iggy Pop ledobta a textilt

MŰVÉSZET
2016 november 08., 16:35
comments 38

A rocklegenda még februárban ült modellt huszonegy diáknak a Turner-díjas brit képzőművésszel, Jeremy Dellerrel közös projektjükben.

Az akkor készített rajzok most kerültek ki a Brooklyn Museum falára. Klasszikus aktképekről van szó, melyek többféle perspektívából és eltérő módszerekkel készültek.

link Forrás

Azt persze nehéz lenne állítani, hogy a meztelen Iggy Pop látványa bárkit sokkolt vagy megdöbbentett volna, elég belenézni kb. bármelyik koncertjébe, hogy hasonló látványt élvezhessünk.

Deller azzal indokolta Iggy felkérését, hogy bár egy öregedő férfitestről van szó, de a popkultúra egyik legismertebb teste ez, ráadásul kiemelten fontos a rockzene történetében is. Az pedig különösen ritka, hogy egy férfitestet ünnepeljenek és vizslassanak ennyi éven át. Ráadásul azt is el lehet mondani, hogy ez a test sok mindent élt át.

Mi most itt három munkát mutatunk be, a többi elérhető a Hintmag oldalán:

photo_camera   Mauricio Rodriguez
photo_camera   Angel Ramirez
photo_camera   Charlotte Seagull

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.