MSZP: Orbán minden idők legdrágább szavazását bukta el

Az MSZP sem maradhatott csendben, miután Orbán Viktor elbukta a kvótaügyi alkotmánymódosítást.

Őket elsősorban az zavarta, hogy közel 20 milliárd forintot eltapsolt az ország a népszavazásra illetve annak kampányára, a végeredmény pedig egy érvénytelen referendum, ami után még az alkotmányt sem sikerült módosítani.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetõje. MTI Fotó: Illyés Tibor

Tóth Bertalan frakcióvezető szerint ez idén már a második pofon volt, amibe a Fidesz beleszaladt a vasárnapi boltzár eltörlése óta.

Azt is mondta, hogy az érvénytelen népszavazásból egyébként sem következhetett volna alkotmánymódosítás, de nem is lett volna jelentősége, mivel egyik eszköz sem alkalmas a menekültválság feltartóztatására.

A "habony mechanizmus" egy látszatvilágot épített idáig csak Tóth szerint, most viszont ideje a valósággal, kórházakkal, oktatásokkal, a korrupció felszámolásával foglalkozni a kormánynak.

"Ez a helikopter a valóság szimbóluma, az urizálás, a lopás és a felelőtlenség szimbóluma" - mutatott fel egy rajzot egy áthúzott Rogán-járgányról sajtótájékoztatóján Tóth, ami szerinte az urizálás, a lopás és felelőtlenség szimbóluma lett.

Az összes szocialista ezt a rajzot lobogtatta a szavazás idején, de többeknek még ez is túl komplikált feladatnak bizonyult.