MSZP: Orbán minden idők legdrágább szavazását bukta el

politika
2016 november 08., 11:24
comments 181

Az MSZP sem maradhatott csendben, miután Orbán Viktor elbukta a kvótaügyi alkotmánymódosítást.

Őket elsősorban az zavarta, hogy közel 20 milliárd forintot eltapsolt az ország a népszavazásra illetve annak kampányára, a végeredmény pedig egy érvénytelen referendum, ami után még az alkotmányt sem sikerült módosítani.

Budapest, 2016. szeptember 12...Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetõje felszólal Orbán Viktor miniszterelnök napirend elõtti felszólalásával kapcsolatban az Országgyûlés plenáris ülésén 2016. szeptember 12-én...MTI Fotó: Illyés Tibor
photo_camera Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetõje. MTI Fotó: Illyés Tibor

Tóth Bertalan frakcióvezető szerint ez idén már a második pofon volt, amibe a Fidesz beleszaladt a vasárnapi boltzár eltörlése óta.

Azt is mondta, hogy az érvénytelen népszavazásból egyébként sem következhetett volna alkotmánymódosítás, de nem is lett volna jelentősége, mivel egyik eszköz sem alkalmas a menekültválság feltartóztatására.

A "habony mechanizmus" egy látszatvilágot épített idáig csak Tóth szerint, most viszont ideje a valósággal, kórházakkal, oktatásokkal, a korrupció felszámolásával foglalkozni a kormánynak.

link Forrás

"Ez a helikopter a valóság szimbóluma, az urizálás, a lopás és a felelőtlenség szimbóluma" - mutatott fel egy rajzot egy áthúzott Rogán-járgányról sajtótájékoztatóján Tóth, ami szerinte az urizálás, a lopás és felelőtlenség szimbóluma lett.

Az összes szocialista ezt a rajzot lobogtatta a szavazás idején, de többeknek még ez is túl komplikált feladatnak bizonyult.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.