Reuters: Szinte biztos Hillary Clinton győzelme

2016 november 8., kedd 7:28
304

90 százalék az esélye annak, hogy Hillary Clinton győz a keddi amerikai elnökválasztáson Donald Trumppal szemben

- ezt jelzi legalábbis a Reuters és az Ipsos kutatóközpont utolsó napi, országos felmérése.

Clinton utolsó kampányfellépésen Morrisville-ben, Észak-Karolinában. Fotó: AFP / Brendan Smialowski Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI

Ha a szavazatok összességét vesszük, Clintonra a választópolgárok 45, Trumpra 42 százalék szavaz az utolsó kutatások szerint, ez alapján pedig a demokrata jelölt 303, a republikánus 235 elektori helyre számíthatna, de a szavazatok eloszlása államok között ennél még inkább neki kedvez.

Trumpnak akkor van reális esélye, ha az egyaránt nagyon szorosnak mutatkozó, 3 százalékon belüli különbséget mutató Florida, Michigan, Észak-Karolina és Ohio államokban mind győzni tud. Főleg Florida és Észak-Karolina látszik döntőnek a végső elszámoláskor. Eközben Trumpnak muszáj nyernie a hagyományosan jobbra húzó Arizónában, de az utolsó számok alapján ez messze nem tekinthető papírformának.

Clinton hétfőn Észak-Karolinában zárta a kampányt, előtt még Philadelphiában tartott egy nagyobb rendezvényt, oldalán Barack Obama elnökkel és feleségével, Michelle Obamával, egy Bruce Springsteen és egy Bon Jovi koncert kíséretében.

Trump közben New Hamsphire Manchester városában zárta turnéját, lányával, Ivanka Trumppal és Tom Brady futballsztárral közösen.

Helyi idő szerint hétfőn éjfélkor, közép-európai időzónában kedd reggel hat órakor New Hampshire-ben már megnyitották az első szavazóhelyiségeket, és elkezdődött a 2016-os amerikai elnökválasztás. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt