Vágják a fákat a Benczúr kertben

Felújítás miatt nemrég bezárta a népszerű Benczúr kertet a VI. kerületi Önkormányzat, a környéken lakók viszont azt vették észre, hogy a felújítás első körben a környező fák egymás utáni kivágását jelenti.

A Benczúr park körül nincs autó-forgalom, a környező házak korábbi belső kertjeiből alakították ki a zöldelő placcot; itt van a város legrégebbi platánfája, és egy közkedvelt játszótér. Épp azért szeretik a helyiek, mert olyan hatást kelt, mintha kisebb erdő lenne a város közepén.

A lakók nevében Zsuzsa írt a 444-nek. Már 8 fát kivágtak, szétfűrészeltek, elszállítottak a parkból, gödreiket betemették, pedig a szakértői vélemények szerint csak 1 volt beteg.

A környékbeliek közül már 90-en aláírták a tiltakozást a pusztítás ellen. Azt írják, törvénytelen az eljárás, mert a közigazgatási szabályok szerint az önkormányzatnak tájékoztatnia kellett volna a park szomszédságában lakó tulajokat, és bevonni őket az ügyfélkörbe, ehelyett csak a fűrészzajból észlelték, hogy mi történik a közvetlen környezetükkel.

A helyiek kedd reggel a polgármesteri hivatalban kérték a fakivágások azonnali leállítását, átadták az aláírók listáját, amit tovább bővítenek.

Azt írták, hogy az önkormányzat 8 fa kivágására kapott engedélyt a szomszédos XIV. kerülettől, de azzal a feltétellel, hogy mindet pótolják, ehhez képest a VI. kerület csak 3-at pótolna ki. A tiltakozók szerint ez elfogadhatatlan.