A kulcsfontosságú államokban hihetetlenül szoros a verseny

külföld
2016 november 09., 00:53
comments 108

Már végső jóslatomban is jeleztem, hogy rendkívül nagy a bizonytalanság a választás kimenetelében. Az utolsó felmérések alapján mindkét jelöltnek volt esélye akár egy elsöprő elektori győzelemre is - ami egyébként úgy is kialakulhat, ha csak pár ezer szavazattal nyer egyikük a fontos államokban.

A pillanatnyi részeredmények alapján igazolva érzem magam:

rendkívül szoros a verseny, de akár elsöprő győzelem is lehet még belőle.

Ahogy annyiszor az elmúlt amerikai elnökválasztásokon, most is Florida tűnik a legfontosabb államnak, ahol már elég magas, 91 százalékos a feldolgozottság, és jelenleg Trump 110 ezer szavazattal vezet. De három, nagyon erősen demokrata megyében még számolják a szavazatokat, ez elég tartalék lehet Clintonnak az állam megnyeréséhez.

Ennél váratlanabb, hogy 57 százalékos feldolgozottságnál Trump vezet, nem is kevéssel. Virginiában minden előzetes becslés alapján Clinton győzelmét várták. Aggódnia még nem kell a demokratáknak, egyelőre az állam republikánusabb részeiről érkeztek be az adatok.

Észak-Karolinában is rendkívül kiélezett a verseny, jelenleg Clinton vezet, de itt is pár ezer szavazaton múlhat a végeredmény.

Ahogy most állunk, hosszú este lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.