A Vatikán jókívánságait tolmácsolta Trumpnak, és imádkozik a megvilágosodásáért

vallás
2016 november 09., 13:29
comments 211

Jókívánságait fejezte ki Donald Trump megválasztott amerikai elnöknek Pietro Parolin szentszéki államtitkár, és hozzáfűzte:

imádkozik „megvilágosodásáért”.

„Minden jót kívánunk az új elnöknek ahhoz, hogy valóban gyümölcsöző kormányzata legyen” – mondta Parolin a vatikánvárosi rádiónak, ahogy azt is, hogy:

„Ígérjük, imádkozni fogunk érte, hogy Isten megvilágosítsa, és támogassa őt természetesen hazája, illetve a világ békéjének és jólétének szolgálatában. Úgy vélem, manapság mindenkinek a komoly konfliktusokként, és mély gyötrelmekként jellemezhető globális helyzet megváltoztatásán kell dolgoznia.”

Az év elején Ferenc pápa felvetette, hogy Trump „nem keresztény”, mert nem hidat akar építeni, hanem falat akar emelni az amerikai-mexikói határon. A katolikus egyházfő szóvivője később azt mondta, hogy Ferenc pápa szavait nem szánta személyes támadásnak az akkor még az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltségéért versengő Donald Trump ellen. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.