Szeged bekeményít: főtéren labdázásért százezer forintos bírság

politika
2016 november 09., 06:34
comments 67

Pénteken szavaz a szegedi képviselő-testület

a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendeletről,

ami jelentősen szigorítaná nem csak a zöldterületen parkolásért járó büntetést, hanem például a rossz helyen labdázásért járó bírságot is, írja a Délmagyar. Ha elfogadják a rendeletet, akkor január elsejétől 50 ezer forintig terjedő helyszíni vagy legfeljebb 200 ezer forint közigazgatási bírsággal az, aki

  • nem rendeltetésszerűen használja a közterületi bútorokat, berendezéseket (pad, korlát, kuka). Ilyen nem rendeltetésszerű használatnak minősül majd például az, ha valaki utcai hulladékgyűjtőbe összegyűjtött kommunális háztartási szemetet dob.
  • Bírságra számíthat, aki élő fát engedély nélkül megnyes vagy kivág, védett növényt csonkít meg, vagy gyepet, lágy- és fásszárú növényzetet bárminemű vegyi anyaggal károsít, kiirt, indokolatlanul megsebez.
  • Aki közhasználatú zöld területen közlekedik vagy várakozik az autójával, esetleg ott mossa a járművét, 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal lesz sújtható.

Bónusz: azok, akik a helyi védelem alatt álló közparkok, ilyen a Móra park, Széchenyi, Dugonics és Rerrich Béla tér, valamint az Aradi vértanúk tere,

zöldfelületén labdáznak legfeljebb 100 ezer forint közigazgatási bírsággal sújthatók.

A rendelet a kiskorúakat és a cselekvőképességükben részlegesen korlátozott nagykorúakat is büntetné, igaz, az ő esetükben csak 25 ezer forint lenne a maximális helyszíni és 50 ezer forint pedig a legmagasabb a közigazgatási bírság.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.