Mától génmegőrzési miniszteri biztosa is van az országnak

POLITIKA
2016 november 10., 19:52
comments 59

V. Németh Zsolt államtitkár jelentette be, hogy Fazekas miniszter

a génmegőrzés területén szükséges koordinátori feladatok ellátására miniszteri biztossá nevezi ki Mezőszentgyörgyi Dávidot.

A Herman Ottó Intézet főigazgatójának feladata lesz, hogy megvédje a magyar ebfajtákat, amiknek a törzskönyvezett kölyökszáma az utóbbi 20 évben a hatodára esett vissza.

V. Németh szerint a minisztérium kiemelt programként kezeli a kilenc magyar kutyafajta eredeti tulajdonságait őrző állami génbank felállítását, ami mellett tenyészeteket is létrehoznának. Az államtitkár szerint a cél az, hogy pásztor-, terelő- és vadászkutya tulajdonságok megmaradjanak a magyar fajoknál. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.