Megdőlt a fonyódi magaspart tetején álló kilátó

baleset
2016 november 10., 17:26
comments 69

Megdőlt az 1926-ban épült Walkó kilátó a fonyódi magaspart tetején. A város képviselő-testülete legutóbbi ülésén 8 millió forintot szavazott meg a közvetlen balesetveszély elhárítására, de a végleges megoldáshoz állami segítségre van szükség. Hidvégi József, a település polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy a kilátó állami területen van, de a Belügyminisztériummal és az állami vagyonkezelővel folytatott tárgyalások az elmúlt 2-3 évben nem vezettek eredményre, Fonyódnak pedig nincs forrása a 200-300 millió forintba kerülő támfal megépítésére.

Hidvégi hozzátette, hogy a kilátó 2-3 éve folyamatosan dől, nem várhatják meg amíg tragédia történik,

ezért arról döntöttek: lebontatják a kilátót, úgy, hogy a támfal megépítése után vissza lehessen helyezni majd eredeti helyére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.