Nem került be a korábbi gyanúsítás a bicskei gyermekotthon igazgatójának iratanyagába, ezért kaphatott idén augusztus 20-án állami kitüntetést

Öt éve is indult vizsgálat a bicskei gyermekotthon vezetője ellen szexuális visszaélés gyanújával, de a nyomozást bűncselekmény hiányában lezárták, V. János pedig tovább dolgozhatott. A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő intézményvezető idén augusztus 20-án állami kitüntetést kapott, ami Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerint azért lehetett,

mert egyszerűen nem került be V. János iratanyagába a korábbi gyanúsítás ténye.

A korábban a fővárosi önkormányzathoz tartozó intézmény átkerült az állam fenntartásába, emlékeztett Czibere, aki szerint sem a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, sem annak székesfehérvári kirendeltsége nem is talált a korábbi nyomozásra utaló iratot.

„Ha talált volna, tehát erre utaltam korábban, hogy akár államtitkárság, akár a fenntartó bármilyen információval rendelkezett volna, akkor már előkészítési fázisban elkaszálja a a kitüntetésre vonatkozó, arra utaló felterjesztést,”

mondta az államtitkár. (HírTV)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.