Áder János megcirógatott egy koalát Ausztráliában

Gondolkozol néha zuhanyzás közben, minek van a fejünben két szemgolyó, miért vagyunk képesek a tapintásra vagy miért vannak emlékek a fejünkben?

Szinte biztos vagyok benne, hogy Áder János az elmúlt napokban nem ezen gondolkodott zuhanyzás közben, a figyelmét inkább a kíváncsiság kötötte le, amkor belenézett a lefolyóba és észrevette, hogy az Egyenlítőn túl tényleg másik irányban folyik le a víz. A köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita ugyanis nemrég Ausztráliába látogattak, amiről két képet közölt az MTI.

Az elsőn a házaspár kedvesen megcsipkedi egy koala hátát Featherdale Wildlife állatkertben, akinek teli volt a szája levéllel, és ha lenne zuhanyzója, ma este azon gondolkodna benne, „Jó, hogy vannak érzékszerveim és emlékeim, hiszen így örökké visszagondolhatok rá, milyen volt, amikor Áder János Ausztráliában járt és megvakargatta a hátamat”

MTI Fotó: Bruzák Noémi

A második képen Áder János napszemüvegben olvassa a 1956-os bevándorlók nevét is megörökítő emlékfalat, a Welcome Wallt a sydneyi Darling kikötőben.

MTI Fotó: Bruzák Noémi