A nagykörúton szálltak meg a párizsi merénylők

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Abdelhamid Abaaoud, a párizsi terrortámadások irányítója hosszú ideig Budapesten, a Ferenc körúti Swing Hotelben lakott. AFP PHOTO / HO / DABIQ

Egy éve, 2015. november 13-án követték el 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletsorozatukat az ISIS terroristái. Az évfordulóhoz közeledve a Le Monde újabb részleteket tárt fel a támadást megelőző időszakból. Az már korábban ismert volt, hogy a támadás főszervezője, Salah Abdeslam Budapesten vette fel a Szíriából a menekültek közé vegyülve visszatérő merénylőtársait, de a lap szerint ennél fontosabb központjuk volt Budapest.

Abdeslam két társa, Abdelhamid Abaaoud és Ayoub el-Khazzan augusztustól hosszabb ideig a Ferenc körúti Swing Hotelben laktak. A lap szerint a magyar szolgálatoknak ez nem tűnt fel. El-Khazzan Bécsen át vonattal hagyta el Magyarországot, Abaaoud, a támadók egyik fő koordinátora autóval utazott ki. (Via MNO)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.