Az oroszbarát jelölt nyerte a bolgár elnökválasztást az exit pollok szerint

külföld
2016 november 13., 18:34
comments 113

A légierő korábbi parancsnoka, az oroszbarát Rumen Radev nyerte a vasárnapi elnökválasztást Bulgáriában az Alpha Research és a Gallup International előzetes adatai szerint.

Az exit pollok szerint szocialisták által támogatott Radev a szavazatok 58,1-58,5 százalékát szerezhette meg, míg a jobbközép kormánypárt jelölte, Tsetska Tsacheva csak 35,3-34,7 százalékot kaphatott.

Tsetska Tsacheva és Rumen Radev az elnökjelölti vita előtt - Fotó: AFP/Nikolay Doychinov
photo_camera Tsetska Tsacheva és Rumen Radev az elnökjelölti vita előtt - Fotó: AFP/Nikolay Doychinov

A választás előtt Radev erősen bevándorlásellenes kampányt folytatott, és gyakran elmondta, hogy Bulgária nemzeti érdekei érdekében meg kell találni az egyensúlyt az Európai Unió és Oroszország között. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.