Edogan népszavazást tartana az uniós csatlakozás folytatásáról

2016 november 13., vasárnap 14:55
106

A júliusi puccskísérlet óta különösen megromlott a viszony az Európai Unió és Törökörszág között a tömeges letartóztatások miatt. A Hürriyetnek adott interjújában most a török elnök felvetette, hogy ha tovább szórakoznak velük, akkor a britekhez hasonlóan ők is népszavazást fognak tartani az uniós csatlakozásról.

Recep Tayyip Erdoğan szerint az Európai Unió megpróbálja rávenni őket arra, hogy kivonják magukat a csatlakozási folyamatból. „Ha nem akarnak bennünket, akkor mondják meg világosan és döntsenek”- mondta. Hozzátette, hogy a török vezetés türelme sem végtelen. Ha szükséges, akár még népszavazást is készek tartani a csatlakozási tárgyalások folytatásáról.

Törökország még 1987-ben nyújtotta be a csatlakozási kérelmét, az ország tagjelölt státuszáról az 1999. decemberi uniós csúcson döntöttek Helsinkiben. Majd 2005 októberében kezdték meg a csatlakozási tárgyalásokat. (Süddeutsche Zeitung)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt