Edogan népszavazást tartana az uniós csatlakozás folytatásáról

külföld
2016 november 13., 14:55
comments 106

A júliusi puccskísérlet óta különösen megromlott a viszony az Európai Unió és Törökörszág között a tömeges letartóztatások miatt. A Hürriyetnek adott interjújában most a török elnök felvetette, hogy ha tovább szórakoznak velük, akkor a britekhez hasonlóan ők is népszavazást fognak tartani az uniós csatlakozásról.

Recep Tayyip Erdoğan szerint az Európai Unió megpróbálja rávenni őket arra, hogy kivonják magukat a csatlakozási folyamatból. „Ha nem akarnak bennünket, akkor mondják meg világosan és döntsenek”- mondta. Hozzátette, hogy a török vezetés türelme sem végtelen. Ha szükséges, akár még népszavazást is készek tartani a csatlakozási tárgyalások folytatásáról.

Törökország még 1987-ben nyújtotta be a csatlakozási kérelmét, az ország tagjelölt státuszáról az 1999. decemberi uniós csúcson döntöttek Helsinkiben. Majd 2005 októberében kezdték meg a csatlakozási tárgyalásokat. (Süddeutsche Zeitung)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.