Egy év is kevés volt a kormánynak egy másfél milliárdos képvásárlás lebonyolítására

külföld
2016 november 13., 07:17
comments 17

Még mindig nem köttetett meg az üzlet a magyar kormány és az Egyesült Államok egykori budapesti nagykövete, Nancy Goodman Brinker között. A kormány tavaly szeptemberi határozata szerint az állam vásárolná meg Goodman Brinker 150 kortárs magyar festményből álló gyűjteményét, amelynek értékét mintegy másfél milliárd forintra becslik.

Goodman Brinker 2001-2003 között volt az Egyesült Államok budapesti nagykövete - abban az időben, amikor nagyon megromlott az első Orbán-kormány és a washingtoni adminisztráció viszonya. Goodman Brinker az akkori elnök, George W. Bush családi barátjaként volt magyarországi nagykövet, a hírek szerint a kormány a vásárlással az ő jószándékát is megvette volna, vagyis azt remélte, hogy Goodman Brinker fontos kapcsolatait is elérhetik a vásárlással.

De az üzlet megkötéséhez 14 hónap is kevés volt. A Bors érdeklődésére a miniszterelnökség arról tájékoztatott, hogy "jelenleg is folyamatban van" a kormányhatározatból fakadó szerződések megkötése és a vonatkozó szakvélemények előkészítése, így érdemben még nem tudnak nyilatkozni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.