Jeremy Corbyn visszavonná a NATO-csapatokat az orosz határról

külföld
2016 november 13., 12:27
comments 185

Jeremy Corbyn, a brit Munkáspárt ultrabalos vezére a Trump győzelmét magyarázók brexitista csoportjába tartozik - már amennyiben ő is a fehér munkásosztály magára hagyottságának tudja be Trump diadalát, szemben azokkal, akik az Egyesült Államokat a mai napig megosztó faji ellentéteket okolják.

Corbyn például biztos benne, hogy a Clintonnál messze balosabb Bernie Sanders legyőzhette volna Trumpot - ez nem légből kapott hülyeség, Clintonnak nagy tartalékai maradtak azokban az államokban, ahol Sanders legyőzte őt az előválasztásokon, és ahol idén kevesebb demokrata szavazott, mint négy éve.

Emellett Corbynnak sikerült meglátnia a jót is Donald Trumpban, aki hozzá hasonlóan békülne az oroszokkal. Corbyn most bejelentette, hogy ha rajta múlna, kivonnák a NATO-csapatokat a keleti NATO-tagállamokból. Például az Oroszországgal határos balti államokból, ahol a NATO jelenléte az egyedüli garancia az orosz agresszió ellen, különös tekintettel az ezekben az országokban élő nagyszámú orosz kisebbségre.

Ezekbe az államokba Oroszország ukrajnai agressziójára válaszul kezdtek NATO-csapatokat telepíteni. A pár ezres erősítés egy inváziót nem tudna megakadályozni, jelenlétük inkább az elrettentést szolgálja azzal, hogy orosz támadás esetén azonnal közbe kéne avatkozniuk, így nem hagyván kiutat a NATO-nak az észak-atlanti szerződés ötödik cikkelye, a kölcsönös védelem alkalmazása alól. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.