Nagy földrengés Új-Zélandon

külföld
2016 november 13., 11:37
comments 29

Erős földrengés rázta meg Új-Zéland déli szigetét helyi idő szerint hétfő hajnal, 0 óra 2 perckor. Az egyelőre ellentmondó adatok szerint a rengés 6,6-7,8-es erősségű lehetett, bár a legtöbb hírforrás 7,4-es erősségű rengésről ír.

A földrengés epicentruma Christchurchtől, a déli sziget legnagyobb városától 91 kilométerre észak-keletre volt. Christcurchben 2011-ben egy ennél gyengébb, 6,3-es erősségű földrengés is nagyon komoly károkat okozott és 185 emberéletet követelt.

Károkról és áldozatokról most még nem érkezett jelentés, de az új-zélandi hatóságok már szökőár-riadót rendeltek el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.