Obamáék a hátralevő bő két hónapjukban megpróbálják bebetonozni a klímamegállapodást

2016 november 13., 10:01
comments 49
photo_camera John Kerry amerikai külügyminiszter az antarktiszi jégtakaró olvadását tanulmányozta szombaton. Vasárnap már arról beszélt, hogy minden tőle telhetőt megtesz a párizsi klímamegállapodás megvédéséért. Ezt a megállapodást akarja felmondani Donald Trump. AFP PHOTO / POOL / Mark RALSTON

"Január 20-ig, a kormány mandátumának lejártáig minden lehetőt elkövetünk azért, hogy a jövő generációkkal szembeni felelősségünk tudatában képesek legyünk felelni a bolygó életét fenyegető kihívásra" - jelentette ki vasárnap John Kerry amerikai külügyminiszter a párizsi klímamegállapodásra utalva. Arra a megállapodásra, amit a hírek szerint Donald Trump a lehető leghamarabb fel akarna mondani, és már keresi a jogi lehetőségeket rá, hogy ne kelljen végigcsinálnia a szerződés felmondásának hosszadalmas, akár négy évig tartó procedúráját.

Kerry szerint a klímaváltozásra, illetve annak összefüggéseire az üvegházhatású gázok kibocsátásával annyi bizonyíték van, hogy azt már senki sem hagyhatja figyelmen kívül, pláne nem a választott vezetők.

Kerry arról nem kivánt találgatni, hogy Trump és kormánya tényleg felmondaná-e a megállapodást, csak annyit jegyzett meg, hogy a kampányban mondottak és a tényleges kormányzás között előfordulnak különbségek. (Via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.