Reince Priebus lesz Trump kabinetfőnöke

külföld
2016 november 13., 21:58
comments 122

Az új amerikai elnök Reince Priebust, a Republikánus Párt vezetőjét jelölte ki kabinetfőnökének, akinek eddig az volt a szerepe, hogy megpróbált közvetíteni Trump és a miatta duzzogó, republikánus elit között. Priebus jó viszonyban van Paul Ryannel is, aki nélkül nehéz lenne összehozni az új kormány törvényhozási programját. Márpedig Ryan sem volt mindig oda Trumpért.

photo_camera Donald Trump és Reince Priebus - Fotó: AFP/Mark Wilson/Getty Images

Trump másik közeli tanácsadója Stephen Bannon, a Breitbart vezetője pedig stratégiai főnökként fog dolgozni az elnök mellett. A New York Times szerint ha Trump mégis Bannont választotta volna kabinetfőnöknek, akkor azzal még jobban magára haragította volna a Republikánus Párt vezetését.

photo_camera Stephen K. Bannon - Fotó: Ben Jackson/Getty Images for SiriusXM/AFP
Ezzel most tett egy gesztust a pártvezetésnek, amit viszont a szélsőjobboldali támogatói fognak meghátrálásként értékelni. Sokan azt várták tőle, hogy teljesen szembe fog menni a régi elittel, miközben Priebus egy olyan szereplő lesz, aki inkább a kompromisszumos megoldások felé fogja tolni Trumpot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt