Reince Priebus lesz Trump kabinetfőnöke

külföld
2016 november 13., 21:58
comments 121

Az új amerikai elnök Reince Priebust, a Republikánus Párt vezetőjét jelölte ki kabinetfőnökének, akinek eddig az volt a szerepe, hogy megpróbált közvetíteni Trump és a miatta duzzogó, republikánus elit között. Priebus jó viszonyban van Paul Ryannel is, aki nélkül nehéz lenne összehozni az új kormány törvényhozási programját. Márpedig Ryan sem volt mindig oda Trumpért.

Donald Trump és Reince Priebus - Fotó: AFP/Mark Wilson/Getty Images
photo_camera Donald Trump és Reince Priebus - Fotó: AFP/Mark Wilson/Getty Images

Trump másik közeli tanácsadója Stephen Bannon, a Breitbart vezetője pedig stratégiai főnökként fog dolgozni az elnök mellett. A New York Times szerint ha Trump mégis Bannont választotta volna kabinetfőnöknek, akkor azzal még jobban magára haragította volna a Republikánus Párt vezetését.

Stephen K. Bannon - Fotó: Ben Jackson/Getty Images for SiriusXM/AFP
photo_camera Stephen K. Bannon - Fotó: Ben Jackson/Getty Images for SiriusXM/AFP
Ezzel most tett egy gesztust a pártvezetésnek, amit viszont a szélsőjobboldali támogatói fognak meghátrálásként értékelni. Sokan azt várták tőle, hogy teljesen szembe fog menni a régi elittel, miközben Priebus egy olyan szereplő lesz, aki inkább a kompromisszumos megoldások felé fogja tolni Trumpot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.