Józsefvárosban szívfájdalom nélkül elrondítanak egy teret

Budapest
2016 november 14., 13:07
link Forrás

Nemrég felújították a Krúdy Gyula utca és a József körút határolta, a Kakastolvaj szobrával díszített névtelen kis terecskét, közvetlenül a 4-6-os Baross utcai megállójával szemközt. A téren remek, télen leginkább megfagyásra alkalmas kőpadokat helyeztek el.

A józsefvárosi önkormányzatnál a Fővárosi Önkormányzatnál* valaki úgy gondolhatta, hogy maga a kőpad hidegsége és a tér szelessége önmagában tán nem elég elrettentő ahhoz, hogy a hajléktalanok ne használják alvásra a padokat, ezért ezzel a látványra is szép, kivitelezésében is igényes buheramegoldással elérték, hogy ne nagyon legyen egy-másfél méteresnél nagyobb egybefüggő felület, ami tán alvásra is alkalmas lehet. A felvételeket köszönjük Rádi Gábornak!

* Cikkünk megjelenése után a józsefvárosi önkormányzat jelezte, hogy a Kiscsébesz teret nem a iózsefvárosi önkormányzat újította fel. A felújítást (tervezést, kivitelezést) Budapest Főváros megbízásából a Főkert Nonprofit Zrt. végezte, abban az önkormányzat semmilyen formában nem vett részt, ennek ellenére örülünk, hogy a Főváros segítségével egy újabb tér újult meg Józsefvárosban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.