Józsefvárosban szívfájdalom nélkül elrondítanak egy teret

2016 november 14., hétfő 13:07
258

Nemrég felújították a Krúdy Gyula utca és a József körút határolta, a Kakastolvaj szobrával díszített névtelen kis terecskét, közvetlenül a 4-6-os Baross utcai megállójával szemközt. A téren remek, télen leginkább megfagyásra alkalmas kőpadokat helyeztek el.

A józsefvárosi önkormányzatnál a Fővárosi Önkormányzatnál* valaki úgy gondolhatta, hogy maga a kőpad hidegsége és a tér szelessége önmagában tán nem elég elrettentő ahhoz, hogy a hajléktalanok ne használják alvásra a padokat, ezért ezzel a látványra is szép, kivitelezésében is igényes buheramegoldással elérték, hogy ne nagyon legyen egy-másfél méteresnél nagyobb egybefüggő felület, ami tán alvásra is alkalmas lehet. A felvételeket köszönjük Rádi Gábornak!

* Cikkünk megjelenése után a józsefvárosi önkormányzat jelezte, hogy a Kiscsébesz teret nem a iózsefvárosi önkormányzat újította fel. A felújítást (tervezést, kivitelezést) Budapest Főváros megbízásából a Főkert Nonprofit Zrt. végezte, abban az önkormányzat semmilyen formában nem vett részt, ennek ellenére örülünk, hogy a Főváros segítségével egy újabb tér újult meg Józsefvárosban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt