Józsefvárosban szívfájdalom nélkül elrondítanak egy teret

Nemrég felújították a Krúdy Gyula utca és a József körút határolta, a Kakastolvaj szobrával díszített névtelen kis terecskét, közvetlenül a 4-6-os Baross utcai megállójával szemközt. A téren remek, télen leginkább megfagyásra alkalmas kőpadokat helyeztek el.

A józsefvárosi önkormányzatnál a Fővárosi Önkormányzatnál* valaki úgy gondolhatta, hogy maga a kőpad hidegsége és a tér szelessége önmagában tán nem elég elrettentő ahhoz, hogy a hajléktalanok ne használják alvásra a padokat, ezért ezzel a látványra is szép, kivitelezésében is igényes buheramegoldással elérték, hogy ne nagyon legyen egy-másfél méteresnél nagyobb egybefüggő felület, ami tán alvásra is alkalmas lehet. A felvételeket köszönjük Rádi Gábornak!

* Cikkünk megjelenése után a józsefvárosi önkormányzat jelezte, hogy a Kiscsébesz teret nem a iózsefvárosi önkormányzat újította fel. A felújítást (tervezést, kivitelezést) Budapest Főváros megbízásából a Főkert Nonprofit Zrt. végezte, abban az önkormányzat semmilyen formában nem vett részt, ennek ellenére örülünk, hogy a Főváros segítségével egy újabb tér újult meg Józsefvárosban.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.