A terézvárosi önkormányzat úgy egyeztet a lakókkal, hogy épp most irtja ki az utolsó megmaradt bokrokat a Benczúr Kertben

belföld
2016 november 14., 10:08
comments 182

Még újságíróként is ritkán lehet olyan vegytiszta formában megtapasztalni a választók totális hülyének nézését, mint ahogyan a terézvárosi önkormányzat vezetői bántak az őket megválasztókal múlt pénteken, amikor a Benczúr park nevű játszótérről tartottak lakossági fórumot. A Simonffy Márta alpolgármester vezette csapat ugyanis, miután a törvényeket felrúgva előzetesen nem értesítette a projektről a térre néző házak lakóit, akik így nem tudta ügyfélként részt venni a véleményezési-engedélyezési eljárásban, azután hívott csak össze "egyeztetést", amiután már kivágták a fáiról híres tér fáinak harmadát, és ledózerolták a placcot.

Ennek ellenére megpróbálták eljátszani, hogy érdekli őket a lakók véleménye, sőt utalást tettek arra is, hogy mostantól figyelembe veszik azt. Arra kérték a tiltakozó érintetteket, hogy a játszótér felújítására vonatkozó ötleteiket küldjék el emailben Simonffynak. Az önkormányzat viselkedése már pénteken eléggé álságosnak tűnt, amit az eseményről írott beszámolóban sem titkoltam el.

photo_camera Gáldi Éva fotói

Ma, hétfőn, a következő munkanap legelső óráiban objektíve is kiderült, hogy mennyire veszik komolyan a lakókat Simonffyék. A térre néző házak lakóinak Facebook-csoportjába az előbb töltötték fel a friss fotókat aról, hogy a munkagépek éppen most irtották ki az utolsó megmaradt bokrokat.

Az, hogy a bokrokat is ledózerolják, egyértelmű jelzés. A fák kivágásánál még lehet szakértői véleményekre hivatkozni, hogy elkerülhetetlen a dolog. A bokrok viszont vegytisztán megmutatják, mik az önkrományzat szándékai, és hogy mennyire volt komoly, hogy a játszótér kialakításában az arra néző és annak idején azt létrehozó lakók véleménye is számít.

A hangulat remek a téren, az egyik lakó az imént jegyezte meg, hogy az egyik munkás, miután leszólt neki, hogy nem védik megfelelően a megmaradt fák gyökereit, bemutatott neki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.