Jackie Chan Oscar-díjat kapott

FILM
2016 november 14., 08:42
Jackie Chan. Fotó: Daniel Mihailescu / AFP
photo_camera Jackie Chan. Fotó: Daniel Mihailescu / AFP

Tiszteletbeli Oscar-díjat kapott a 62 éves Jackie Chan a most hétvégén megtartott Governors Awards gálán, ahol kiosztják azokat az életmű- és egyéb díjakat, amikre a hivatalos átadón egyszerűen nincs idő.

A 6 éves kora óta a filmiparban dolgozó Chan 200 filmet forgatott már le életében, de közelébe sem került a legendás szobrocskának - a díjátadón őt felvezető Tom Hanks szerint azért, mert a szigorú filmakadémia nem szereti elismerni sem az akció vígjátékokat, sem a karatemutatványokat, helytelenül.

Chan teljesen meghatódott a díjtól, és azt mondta, a közönség mellett az ilyen elismerések miatt éri meg igazán időről időre újra és újra összetörnie magát.

Az is aranyos volt tőle, amikor elmesélte, hogy apja már régóta azzal szívatta Oscar-gála nézés közben, hogy ennyi filmmel a háta mögött egy szobrot már illett volna hazavinnie. Most tényleg hazavihetett egyet.

Megköszönte Hollywood segítségét karrierjéhez, hálálkodott szülővárosának és otthonának, Hong Kongnak, hogy idáig eljuthatott, és büszke kínainak vallotta magát.

Chanen kívül még hárman vehettek át tiszteletbeli Oscart: Lynn Stalmaster casting rendező, Anne V. Coates vágó és Frederick Wiseman dokumentumfilm-rendező.(People)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.