Őrület! Besárgul az ötezres

gazdaság
2016 november 14., 10:14
comments 224

A húszezres és a tízezres után most az öt- és kétezres bankjegyünket is átformálja, -színezi és -logózza a Magyar Nemzeti Bank.

A változás igen szembetűnő, az ötezres például

BESÁRGUL:

photo_camera Ezek csak MINTÁK, nem érdemes nagy tömegben kinyomtatni őket (egyben jelzem, hogy ez bűncselekmény is).

Aki még nem látott ilyet: korábban lilás árnyalata volt.

De a kétezres is változott, az még jobban bebarnult a korábbi verzióhoz képest.

photo_camera Fotó: Police.hu. (Ezek hamisított bankjegyek)

A bankjegyekre került egy csomó jelzés (gondolom főleg szabadkőműves és egyéb okkult szimbólum), meg új biztonsági elem is. Először 2017 márciustól találkozhatunk az új bankókkal, de már holnaptól, november 15-től hivatalos fizetőeszköznek számítanak. A régi, halvány pénzekkel jövő nyárig (2017 július 31.) lehet fizetni, de az MNB 2037-ig beváltja őket. Bővebb tájékoztatás: MNB. (Igaz, az "interaktív bankjegy bemutatós" linkek egyelőre nem élnek.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.