Új tanúk felbukkanására számít az Aranykéz utcai robbantás ügyében a Magyar Idők

Rendkívül magyaridőkös hírrel kezdte a napot a Magyar Idők. A lap saját értesüléseire hivatkozva azt állítja, hogy új tanuk "bukkanhatnak fel" az Aranykéz utcai robbantás ügyében. Ezek a felbukkanó tanúk a lap értesülései szerint "olyanok lehetnek", akiket a robbantás előt Portik vagy a környezete figyelmeztetett, hogy 1998. július 2-án, a robbantás napján kerüljék el az Aranykéz utcát.

A lap azt is megkockáztatja, hogy "amennyiben új tanúk kerülnének elő", a másodfokon eljáró bíróság visszautalhatja első fokra az ügyet. Vagy pont nem, mert idézik az ügyészség álláspontját, amely szerint ilyen új tanúk felbukkanása esetén a másodfokú bíróságnak meg kell változtatnia az első fokú döntést, és a lehető legsúlyosabb büntetést kell kiszabnia Portik Tamásra.

Portik jelenleg 15 éves fegyházbüntetését tölti, amit Prisztás József 1996-os meggyilkolása miatt szabtak ki rá. A nyáron a börtönből beidézve tanuskodott Rogán Antal Juhász Péter elleni személyiségi jogi perében, ahol arról beszélt, hogy személyesen adott át többmillió forintnyi kenőpénzt a politikusnak.

A 18 évvel ezelőtti Aranykéz utcai robbantásban Boros Tamás olajozó vállalkozót robbantották fel, a merényletben összesen négyen vesztették életüket, több mint húszan megsebesültek. (Magyar Idők via MTI)