A teljes Badacsony-hegy zárlat alá kerül a szőlő aranyszínű sárgaság betegsége miatt

mezőgazdaság
2016 november 15., 07:05
comments 46

A korábbi évek helyi jellegű fertőzései után a szőlő aranyszínű sárgaság újabb fertőzési gócait azonosította a NÉBIH laboratóriuma a Badacsony-hegyen. Az idei minták vizsgálata után

a teljes szőlőhegyet fertőzött területnek minősítették, és zárlat alá helyezték.

Ennek megfelelően a hegyen minden, a megyei kormányhivatal által megjelölt, a szőlő sárgaság betegség jellegzeteses tüneteit mutató tőkét ki kell vágni, és meg kell semmisíteni. A fitoplazma ellen nincs megfelelő növényvédő szeres eljárás, csak így lehet kivédeni a további fertőzéseket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.