Eltiltották a versenyzéstől a Columbia Egyetem birkózóit, mert izléstelen üzeneteket küldözgettek egymásnak

külföld
2016 november 15., 18:04
comments 220

A Columbia Egyetem felfüggesztette a férfi birkózócsapatát, miután egy blog nyilvánosságra hozta, miről beszélgettek egymással a GroupMe-n.

Az egyik kiszivárgott üzenet.
photo_camera Az egyik kiszivárgott üzenet.

Ezekben az üzenetekben megjegyzéseket tettek a nők külsejére, nemi erőszakkal kapcsolatos, rasszista és homofób poénokat sütöttek el. Az egyetem vezetése megdöbbentőnek nevezte, hogy így beszélnek egymás között, ezért eltiltották őket a versenyzéstől.

Az amerikai egyetemeken heves viták folynak arról, hogyan lehetne visszaszorítani a nemi erőszakot támogató szokásokat. Különösen a különböző hallgatói szervezetekre figyelnek, mert egy felmérés szerint ezek tagjai háromszor gyakrabban követnek el nemi erőszakot, mint a többi hallgató. Nemrég a Harvard focicsapatát is felfüggesztették, mert listát vezettek arról, hogyan dugnák meg a női csapat tagjait. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.