Kétmillióért sem engedik szabadon a zuglói gázolót

Másodfokon elutasította a bíróság az óvadékra irányuló kérelmet, így továbbra is előzetes letartóztatásban kell maradnia annak a nőnek, aki a múlt héten elgázolt egy idős férfit Zuglóban, majd megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A férfi belehalt sérüléseibe.

A Fővárosi Törvényszék, az ügyészi fellebbezéssel egyetértve, helybenhagyta az előzetes letartóztatást, vagyis elutasította, hogy a nőt kétmillió forintos óvadék ellenében szabadlábra helyezzék.

Az első fokon eljáró Budai Központi Kerületi Bíróság múlt héten - nyomkövető alkalmazása mellett - lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a gázoló ellen, miután kétmillió forint óvadék ellenében megszüntette előzetes letartóztatását. A nő a baleset után az autóval megállás és segítségnyújtás, valamint a rendőrség értesítése nélkül elhagyta a helyszínt, később telefonon jelentkezett a rendőrségnél.

A Fővárosi Főügyészség kedden közölte, hogy a másodfokú bíróság az ügyészi fellebbezést alaposnak találta, ezért az előzetes letartóztatás helybenhagyása mellett, az óvadék elfogadására irányuló kérelmet elutasította.

A Fővárosi Törvényszék egyetértett az ügyészséggel abban, hogy az elkövetés körülménye, gyanúsított baleset után tanúsított magatartása és a a bűncselekmény tárgyi súlya miatt el kell rendelni a nő előzetes letartóztatását. (MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.