A hét hőse a 87 éves nyíregyházi Jani bácsi, aki kiesett a 9. emeleti erkélyéről

Nyíregyházán, az egyik Ószőlő utcai toronyházban csodaszámba menő baleset történt.

A 8. emeleten lakó Ági mesélte el a Borsnak, hogy a 87 éves Jani bácsi már 40 éve lakik felette, így vasárnap délelőtt szólt neki, hogy az óriási szélvihartól kirepült az idős úr erkélyének egyik üvegtáblája. Mivel a másik is mozgott, így Jani bácsi nekiállt megcsinálni.

Csakhogy Ági a konyhában nem sokkal később egy óriási csattanást hallott, és ahogy ki­men­t az erkélyére, meglátta a földön pizsamában, véres kézzel, fejjel és lábbal fekvő Jani bácsit. Ági szerint ez történt Jani bácsival:

„Megcsúszott és átbillent a korláton, de még elkapta az erkély alsó részét. Azt mondta, valahogy sikerült belóbálnia magát hozzám. Hogy hogyan, azt nem tudom. Szerintem a szél is segített neki abban, hogy ne zuhanjon a mélybe.”

A Bors el is készítette hozzá a Jani bácsi az orkán erejű szél segítségével esett be alsó szomszédja erkélyére című illusztrációt.

Jani bácsit mentő vitte kórházba, a tűzoltók pedig eltávolították a veszélyes erkélyüveget. Jani bácsi szerencsére kisebb agyrázkódással és néhány zúzódással, meg persze jó kedvvel megúszta a balesetet. (Bors)