Annyi pénz cserélt gazdát egy nigériai korrupciós ügyben, hogy tíz napig tartott, míg megszámolták

külföld
2016 november 16., 09:31
comments 47

Egy korrupciós ügyben tanúskodó bankmenedzser mesélt arról, hogy két repülőgép volt tele bankjegyekkel a bűncselekmény elkövetésekor. Összesen 1,2 milliárd naira, azaz 3,8 millió dollárnyi pénz volt a repülőkön, tíz napig tartott, míg leszámolták.

A korrupciós ügy Ekiti állam kormányzója, Ayodele Fayose körül szövődik éppen, fontos emberei ellen indított vizsgálatot a nigériai korrupcióellenes ügyészség. Mindez egy még nagyobb nyomozásba illeszkedik, ami az egykori nemzetbiztosági tanácsadó, Sambo Dasuki ellen irányul, akinek a vádak szerint köze lehet annak a több millió dollárnyi közpénznek az eltűnéséhez, amit a Boko Haram elleni harcra különítettek el. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.