Az izraeli válogatott ellen terveztek merényletet az Iszlám Állam koszovói terroristái

külföld
2016 november 16., 20:31
comments 45

A újabb részleteket osztott meg szerdán a koszovói rendőrség az Iszlám Állam által irányított terroristákról. Az elmúlt tíz napban összesen 19 gyanúsítottat vettek őrizetbe. A merényletsorozatra készülő terroristákat a dzsihadista szervezet egyik albán tagja, Lavdrim Muhaxheri irányította, aki jelenleg vagy Szíria, vagy Irak Iszlám Állam által ellenőrzött területein lehet. A hatóságok szerint

merényletre készültek az Albánia-Izrael világbajnoki-selejtezőn a vendég csapat és szurkolói ellen.

Hasonlóan a tavaly novemberi párizsi támadássorozathoz, az elkövetők egyszerre több helyszínen akartak lecsapni. Az őrizetbe vett gyanúsítottaktól robbanószereket, lőfegyvereket, lőszereket és drónt is lefoglaltak.

AFP PHOTO / ARMEND NIMANI
photo_camera AFP PHOTO / ARMEND NIMANI

Az elmúlt pár évben háromszáz koszovói ment Szíriába és csatlakozott az Iszlám Államhoz, közülük eddig ötvenen vesztették életüket a harcokban. A pristinai hatóságok már több mint 200 embert vettek őrizetbe lehetséges iszlamista terrorista kapcsolataik miatt. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.