Budapesten vették őrizetbe a horvát S. Gorant, akinél 13 kg marihuána és 1,3 kg kokain volt

2016 november 16., szerda 6:47

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem miatt folytat nyomozást S. Goran 34 éves horvát állampolgár ellen, akit hétfőn, 11:10-kor fogtak el a fővárosi Damjanich utcában.

A Bajza utcai tartózkodási helyén tartott házkutatáson összesen kb. 13 kg zöld növényi törmeléket és kb. 1,3 kg fehér por, illetve tömbösített állagú kábítószer-gyanús anyagot találtak, továbbá digitális mérleget, vákuumfóliákat, vákuumozó-gépet, közel 4 millió forint készpénzt, illetve valutát és egy hamisított bosznia-hercegovinai útlevelet.

A vegyészszakértő előzetes véleménye szerint a növényi törmelék marihuána, a fehér por és tömbösített anyag pedig kokain, amelyek hatóanyag-tartama meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. A lefoglalt kábítószer kiskereskedelmi feketepiaci értéke több mint 90 millió forint.

A férfi ellenőrzésekor kiderült, hogy két nemzetközi elfogatóparancs is érvényben van ellene, Horvátország fegyveres rablás, Szerbia halált okozó cserbenhagyásos közlekedési bűncselekmény miatt körözi. Kiderült, hogy S. Goran évek óta a házkutatáson megtalált, és lefoglalt hamis útlevélben szereplő álnéven bujkált, és utazott Európában. (police.hu)