Észak-Korea azt ígéri, Messinél jobb focistákat fognak kitermelni

Ismét nagyra tör a világ egyik legelzártabb diktatúrája, beszámolók szerint a futballvilág vezető nagyhatlamává szeretnének válni.

2013-ban nyílt meg a helyi utánpótlásakadémia Phenjanban, és a cél egyértelműen az, hogy a jövő szupersztárjait termeljék ki. Észak-Korea jelenleg amúgy 126. a FIFA világranglistáján, de ez sem szegi kedvét a vezetőedzőknek.

Ri Yu-Il például az AFP tájékoztatása szerint most arról beszélt, hogy edzésmódszerükkel azt akarják elérni, hogy a fiatalok szupertehetséges játékosok legyenek, akik képességeikben lenyomnák Lionel Messit is.

Az edző szerint jelenleg az a cél, hogy uralják az ázsiai mezőnyt, a közeljövőben pedig a világot is.

A válogatottat jelenleg a norvég Jorn Anderson vezeti, aki egy kicsit túl opitimistának látta ezeket a célokat. (Reméljük nem lesz belőle baja.) Ugyanakkor ő is bízik benne, hogy a befektetett munkának meglesz az eredménye és az észak-koreai csapat megerősödhet az ázsiai mezőnyben. Ehhez azonban szerinte az is kéne, hogy feloldják az országgal szembeni szankciókat és a tehetséges észak-koreai játékosok játsszhassanak külföldön is.

Észak-Korea legnagyobb futballsikere 1966-ban történt, amikor negyeddöntőbe jutottak az Angliában megrendezett világbajnokságon. Legutóbb 2010-ben is kijutottak, de akkor mind a három meccsüket elveszítették.

Ha már Messi, itt a legutóbbi gólja, amit Kolumbiának lőtt:

(GOAL)