Napok alatt hoztak helyre egy óriási útbeszakadást Japánban

külföld
2016 november 16., 06:03

Fukuoka belvárosában, egy négysávos út szakadt be novemberben, a képen látható módon. A harminc négyzetméteres hatalmas gödör 15 méter mély volt.

AFP/ The Yomiuri Shimbun
photo_camera AFP/ The Yomiuri Shimbun

A Guardian beszámolója szerint ezután mindössze napok kellettek ahhoz, hogy helyreállítsák az eredeti állapotokat a pályaudvar közelében fekvő szakaszon.

AFP PHOTO / JIJI PRESS / JIJI PRESS /
photo_camera AFP PHOTO / JIJI PRESS / JIJI PRESS /

A helyi sajtó beszámolója szerint mindössze két napba került, míg elvégezték a szükséges munkálatokat: megjavították az eltört vízvezetéket, pótolták a tönkre ment közlekedési lámpákat és oszlopokat és helyreállították az útszakaszt. Végül az utat csak napokkal később adták át, mire átment minden ellenőrzésen, de a helyiek így is meg voltak lepve, hogy kevesebb mint egy hét alatt visszakapták az utat.

A város polgármestere, Soichiro Takashima elmondása szerint az új szakasz harmincszor stabilabb, mint a korábbi volt, és létrehoztak egy szakértői testületet, ami vizsgálni fogja a beszakadás pontos okát is. (Guardian)

Javítás: korábban azt írtuk, hogy a lyuk 30 négyzetméteres lett volna, de természetesen ez teljes hülyeség volt. A hibát javítottuk és elnézést kérünk érte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.