Napok alatt hoztak helyre egy óriási útbeszakadást Japánban

külföld
2016 november 16., 6:03
comments 54

Fukuoka belvárosában, egy négysávos út szakadt be novemberben, a képen látható módon. A harminc négyzetméteres hatalmas gödör 15 méter mély volt.

photo_camera AFP/ The Yomiuri Shimbun

A Guardian beszámolója szerint ezután mindössze napok kellettek ahhoz, hogy helyreállítsák az eredeti állapotokat a pályaudvar közelében fekvő szakaszon.

photo_camera AFP PHOTO / JIJI PRESS / JIJI PRESS /

A helyi sajtó beszámolója szerint mindössze két napba került, míg elvégezték a szükséges munkálatokat: megjavították az eltört vízvezetéket, pótolták a tönkre ment közlekedési lámpákat és oszlopokat és helyreállították az útszakaszt. Végül az utat csak napokkal később adták át, mire átment minden ellenőrzésen, de a helyiek így is meg voltak lepve, hogy kevesebb mint egy hét alatt visszakapták az utat.

A város polgármestere, Soichiro Takashima elmondása szerint az új szakasz harmincszor stabilabb, mint a korábbi volt, és létrehoztak egy szakértői testületet, ami vizsgálni fogja a beszakadás pontos okát is. (Guardian)

Javítás: korábban azt írtuk, hogy a lyuk 30 négyzetméteres lett volna, de természetesen ez teljes hülyeség volt. A hibát javítottuk és elnézést kérünk érte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt