552 millió eurós külföldi segélyt oszt az szét az Eximbankon keresztül a kormány

POLITIKA
2016 november 17., 21:44
comments 96

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatok szerint a magyar kormány az Eximbankon keresztül több országnak is segélyhitelt ajánlott fel.

  • Ezek alapján a Koszovói Köztársaság 62 millió eurós keretet kapna;
  • Ukrajnának 50 millió eurót ajánlottak fel;
  • A Vietnami Szocialista Köztársaság pedig 440 millió eurót költhetne el.

A vietnami hitelnél kitérnek arra, hogy a keretet egészségügyi infrastruktúrához, környezetvédelemhez, víz- és szennyvízkezeléshez, közigazgatás-fejlesztéshez, mezőgazdasághoz és élelmiszeriparhoz, oktatáshoz és a háborús következmények elhárításához kapcsolódó projektek finanszírozásához használhatják fel.

A hitelek feltételeiről Szijjártó Péter tárgyal majd az országok képviselőivel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt