A hangfelvétel szerint tényleg az idős lakót vén kurvázta le a szolnoki polgármester

2016 november 17., csütörtök 15:01
123

Az MSZP nyilvánosságra hozta a szolnoki önkormányzat október végi közgyűlésének teljes hanganyagát, amin hallani lehet, ahogy Szalay Ferenc polgármester vén kurvákat emleget az egyik lakó felszólalása után.

Miután kirobbant a botrány, Szalay azzal védekezett, hogy nem a közgyűlésen felszólaló Rimaszombati Imrénére mondta, hogy „ennyi vén kurvát”, még ha a mondat közvetlenül az idős nő felszólalása után hangzott is el.

Szalay Ferenc - Fotó: Szalay Ferenc/Facebook

A polgármester azzal próbálta tagadni, hogy lekurvázta az egyik tiltakozó lakót, hogy a kiszólást „a nap folyamán az egyik kollégám által elmondott információ váltotta ki, mely szerint egyesek újra olyan pletykákat terjesztenek rólam a városban, melyek hosszú időn keresztül rendkívüli módon megviselték a családomat, s különösen a feleségemet. A hazug vádak felzaklattak, feldühítettek, aminek a nap során magánbeszélgetésben többször is hangot adtam, néha talán nem oda illő módon”.

Csakhogy a most kikerült felvételen semmiféle pletykát nem lehet hallani. Az elhíresült mondat pedig akkor hangzik el, amikor az alpolgármester arra panaszkodik Szalaynak, hogy a Pallasz Athéné Egyetem dékánjának végig kellett ülnie az idős nő felszólalását.

58:04-től ezt lehet hallani:

  • Szalay Ferenc: Köszönöm szépen, a hölgyeknek is köszönöm szépen a jelenlétüket! Következő napirendi pontunk a kilencedik, a Pallasz Athéné Egyetem és városunk együttműködéséről szól. Dr. Lakatos Vilmos dékán urat köszöntöm.
  • Szabó István alpolgármester: Szegény Vilmos végigülte, köszönd meg majd neki a türelmét!
  • Szalay Ferenc: Ennyi hülye vén kurvát együtt!

Aztán ahogy kimondja, egyből elhalkul a felvétel, a polgármester valószínűleg ekkor vette észre, hogy bekapcsolva maradt a mikrofonja. A közgyűlésről készül felvételből ezt a részt aztán kivágták. Mikor a botrány miatt lemondásra szólították fel a polgármestert, visszautasította a szocialisták vádjait, majd felszólította őket, hogy úgy ne sározzák be egy idősbarát önkormányzat díjjal kitüntetett közgyűlés munkáját. (via Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt