A hangfelvétel szerint tényleg az idős lakót vén kurvázta le a szolnoki polgármester

2016 november 17., csütörtök 15:01

Az MSZP nyilvánosságra hozta a szolnoki önkormányzat október végi közgyűlésének teljes hanganyagát, amin hallani lehet, ahogy Szalay Ferenc polgármester vén kurvákat emleget az egyik lakó felszólalása után.

Miután kirobbant a botrány, Szalay azzal védekezett, hogy nem a közgyűlésen felszólaló Rimaszombati Imrénére mondta, hogy „ennyi vén kurvát”, még ha a mondat közvetlenül az idős nő felszólalása után hangzott is el.

Szalay Ferenc - Fotó: Szalay Ferenc/Facebook

A polgármester azzal próbálta tagadni, hogy lekurvázta az egyik tiltakozó lakót, hogy a kiszólást „a nap folyamán az egyik kollégám által elmondott információ váltotta ki, mely szerint egyesek újra olyan pletykákat terjesztenek rólam a városban, melyek hosszú időn keresztül rendkívüli módon megviselték a családomat, s különösen a feleségemet. A hazug vádak felzaklattak, feldühítettek, aminek a nap során magánbeszélgetésben többször is hangot adtam, néha talán nem oda illő módon”.

Csakhogy a most kikerült felvételen semmiféle pletykát nem lehet hallani. Az elhíresült mondat pedig akkor hangzik el, amikor az alpolgármester arra panaszkodik Szalaynak, hogy a Pallasz Athéné Egyetem dékánjának végig kellett ülnie az idős nő felszólalását.

58:04-től ezt lehet hallani:

  • Szalay Ferenc: Köszönöm szépen, a hölgyeknek is köszönöm szépen a jelenlétüket! Következő napirendi pontunk a kilencedik, a Pallasz Athéné Egyetem és városunk együttműködéséről szól. Dr. Lakatos Vilmos dékán urat köszöntöm.
  • Szabó István alpolgármester: Szegény Vilmos végigülte, köszönd meg majd neki a türelmét!
  • Szalay Ferenc: Ennyi hülye vén kurvát együtt!

Aztán ahogy kimondja, egyből elhalkul a felvétel, a polgármester valószínűleg ekkor vette észre, hogy bekapcsolva maradt a mikrofonja. A közgyűlésről készül felvételből ezt a részt aztán kivágták. Mikor a botrány miatt lemondásra szólították fel a polgármestert, visszautasította a szocialisták vádjait, majd felszólította őket, hogy úgy ne sározzák be egy idősbarát önkormányzat díjjal kitüntetett közgyűlés munkáját. (via Index)