Hatékony volt az idegenellenes kormánypropaganda: a magyarok már jobban utálják az arabokat, mint a cigányokat

politika
2016 november 17., 09:04

Soha ennyire nem gyűlölték a magyarok az idegeneket, mint idén: 2012 előtt az idegenellenesek aránya 30 százalék körül volt, 2015-ig 40 százalékra emelkedett, idén viszont már

a magyarok 58 százaléka idegenellenes,

derül ki a Tárki friss felméréséből.

És ha ez még nem lenne elég, az Index készíttetett egy felmérést az Závecz Research nevű céggel arról, hogy ki mennyire fogadna el egy idegent a szomszédjának.

Az eredmény: erdélyi magyar bevándorlót a magyarok 76 százaléka látna szívesen szomszédjaként, rockzenészt 60, zsidót 57, afrikai egyetemi hallgatót 51, amerikait 50, kínait 47, homoszexuálist 45, szíriai keresztény menekültet 35, cigányt 32, arabot 21 százalék.

A homoszexuális kínai rockczenészeket talán hagyjuk is.

(index.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.