A János-kórház melletti Lipóti Pékség bátran kiállt a melegházasság ellen, és erre buzdítja a vásárlóit is

életmód
2016 november 18., 09:06
comments 380

Amióta a Fidesz beleírta az alkotmányba, hogy a melegeknek és a leszbikusoknak tilos összeházasodniuk egymással (házasságot Magyarországon csak férfi és nő köthet), óriási bátorság, mit bátorság,

vakmerőség kell ahhoz, hogy valaki kiálljon a a melegházasság ellen.

Egy lehetetlen nem ismerő üzlet mégis megcsinálta: a Szent János kórház közelében, az 56-os és 61-es villamos megállójában lévő Lipóti Pékség a kirakatba kitett üzenetben kéri vásárlóit arra, hogy írják alá azt az aláírásgyűjtő ívet, ami az egész Európai Unióban szeretné elérni, hogy házasságot csak férfi köthessen nővel. Illetve csak nő férfival.

Ez az az üzlet:

Az alkalmazottak szerint a bolt üzletvezetője hétfőn ragasztott ki két aláírásra buzdító üzenetet; az egyiket, a külsőt azóta letépték, a másik viszont szerencsére belülről van az üvegen, úgyhogy megúszta:

Közelebbről:

Az aláírásgyűjtő ívből, amit a bolt egyik alkalmazottja szerint eddig összesen 14-en írtak alá, kiderül, hogy a kezdeményezés pán-európai szinten indította a Mum Dad & Kids nevű mozgalom, aminek magyar aloldala is van, a szervezeti hátteret pedig a találó nevű Európai Méltóság Központ biztosítja.

A magát „Európai polgári kezdeményezés a házasságért és a családért”-ként nevező mozgalom hívei ezen a megható videón vallanak arról, hogy a házasság bizony egy férfi és egy nő között köttetik, és európai szintű szabályozást sürgetnek annak érdekében, hogy ez minden országban így is legyen:

link Forrás

A melegek és leszbikusok házassághoz való jogát jelenleg 13 európai ország ismeri el: Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Izland, Írország, Luxemburg, Nagy-Britannia, Norvégia, Portugália, Spanyolország és Svédország.

UPDATE: A cég hivatalos közleményben kért elnézést azoktól, akiket megbántott, és felszólította az üzletet, hogy távolítsa el a felhívást a kirakatból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.