Egy olasz városban ingyen szállást adnak azoknak a pároknak, akik ott hozzák össze a gyereküket

SZEX
2016 november 20., 08:17
comments 63

Az olaszországi Assisi városában a szállodák most a termékenységi szoba nevű projektjüktől várják a turizmus fellendülését és a népességfogyás megállítását. Ugyanis azok a párok, akik születési anyakönyvi kivonattal tudják igazolni, hogy a gyerekül pont kilenc hónappal azután született, ahogy náluk jártak, ingyen szállhatnak meg náluk vagy visszatérítik nekik a szállásköltségüket.Assisi látképe - Fotó: Electa/Leemage

A program honlapján kiemelik, hogy Olaszország egyik legnagyobb problémájának az alacsony születésszámot látják, ezért úgy érezték, tenniük kell valamit. Csakhogy a helyi hatóságok nem voltak elragadtatva az ötlettől, Claudio Ricci, a régió tanácsosa elhatárolódott a kezdeményezéstől. Bejelentette, hogy vizsgálatot indítanak, hogy a program nem árt-e Assisi és a régió imázsának. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.