Ennyi volt: véget ért az irgalmasság éve

vallás
2016 november 20., 13:03
comments 138

Ezt onnan lehet tudni, hogy Ferenc pápa a hagyományos vasárnapi mise elején behajtotta a Szent Péter-bazilika kapujának ajtószárnyait, és ezzel véget ért az irgalmasság szentéve.

Ferenc pápa bezárja a Szent Péter-bazilika kapuját 2016. november 20-án.
photo_camera Ferenc pápa bezárja a Szent Péter-bazilika kapuját - Fotó: AFP/Tiziana Fabi
Az irgalmasság rendkívüli szentéve tavaly december 8-án ennek a kapunak a megnyitásával kezdődött a Vatikánban. Ezzel a pápa a hívek tekintetét a szegényekre, betegekre és szükséget szenvedőkre akarta irányítani,többek között rabok, hajléktalanok és migránsok előtt tárta ki a Vatikán kapuját. A híveknek azt tanácsolta, járjanak tovább ezen az úton.

Az egyház régebbi hagyományával ellentétben most a pápa nem falazza be a szent kaput, amita következő szent évben, várhatóan 2025-ben nyitnak meg újra. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.