Lelőttek egy rendőrségi helikoptert Isten városában

külföld
2016 november 20., 05:44
comments 113

Négy rendőr meghalt Rio de Janeiróban, amikor a helikopterük lezuhant az Isten városának nevezett negyedben. A zuhanásról készült felvételeken a becsapódás előtt sorozatlövéseket lehetett hallani.

A rendőrség szerint a helikoptert pont azért küldték Isten városába, hogy egy bandák elleni akciót támogasson, mert az elmúlt napokban több összecsapás is történt a hatóságok és a bűnszervezetek között.

Nem ez az első alkalom, hogy Rióban rendőrségi helikopterre támadtak. 2009-ben egy helikopter egy focipályára zuhant, miután drogkereskedők nyitottak rá tüzet. Akkor mindkét pilóta meghalt.

Mióta elbukott az a 2010-es program, amivel ki akarták söpörni a bandákat a favelákból, a város utcán még jobban elszabadult az erőszak. Idén szeptemberig 3649 gyilkosságot jelentettek, ami 18 százalékos növekedést jelent az előző és hasonló időszakához képest. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.