Lelőttek egy rendőrségi helikoptert Isten városában

Négy rendőr meghalt Rio de Janeiróban, amikor a helikopterük lezuhant az Isten városának nevezett negyedben. A zuhanásról készült felvételeken a becsapódás előtt sorozatlövéseket lehetett hallani.

A rendőrség szerint a helikoptert pont azért küldték Isten városába, hogy egy bandák elleni akciót támogasson, mert az elmúlt napokban több összecsapás is történt a hatóságok és a bűnszervezetek között.

Nem ez az első alkalom, hogy Rióban rendőrségi helikopterre támadtak. 2009-ben egy helikopter egy focipályára zuhant, miután drogkereskedők nyitottak rá tüzet. Akkor mindkét pilóta meghalt.

Mióta elbukott az a 2010-es program, amivel ki akarták söpörni a bandákat a favelákból, a város utcán még jobban elszabadult az erőszak. Idén szeptemberig 3649 gyilkosságot jelentettek, ami 18 százalékos növekedést jelent az előző és hasonló időszakához képest. (BBC)

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.