Obama szerint még Trump is megérdemel egy esélyt

külföld
2016 november 20., 07:44
comments 90

A nemzetközi búcsúkörútjának utolsó állomásán, Peruban azzal próbálta meg nyugtatni a Trump győzelme miatt aggódókat, hogy nem kell rögtön a legrosszabbra készülni. Obama szerint érdemes legalább azt megvárni, amíg feláll az új kormányzat és összerakják a programjukat, csak ezután lehet megítélni, hogy összhangban vannak-e a nemzetközi közösség érdekeivel.Barack Obama Limában - Fotó: AFP/Martin Bernetti

Beszélt arról is, hogy azonnali ítéletek helyett adni kell egy esélyt a megválasztott elnöknek, mert ahogy arról ő is gyakran beszélt: „ahogy kampányolsz, az nem feltétlenül ugyanaz, ahogy kormányzol”. Obama szerint Latin-Amerika tekintetében egyébként sem várhatóak komoly változások az új kormányzat külpolitikájában. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.