Közel két milliárdért vették két éve, most gyorsított eljárásban renováltatná a Pallas Alapítvány

gazdaság
2016 november 21., 22:11

Műemlékvédelmi szempont, a középkori falak és az ingatlan beázástól való védelme, ezekre az indokokra hivatkozva írt ki nyílt, gyorsított a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa, a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány a Budai várban lévő egyik épületük felújítására, írja a Napi.hu.

Az Úri utca 21. szám alatt található régi budai városháza épületét még 2014-ben vették meg 1,85 milliárdért,

úgy tűnik a műemléki szempontok mégis csak most lettek fontosak. A PADA közleménye szerint a tervek szerint itt lel majd otthonra

egy angol nyelvű PhD iskola és egy kiállítótér.

Az épület hasznos alapterülete a Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás szerint 3521 négyzetméter, ebből 563 a pince, 1109 a földszint, 1007 az emelet, és több mint 700 négyzetméter a tetőtér.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.