"Mi nyertünk, ti vesztettetek, basszátok meg!" - visszavágott egy Trump-támogató a Hamilton szereplőinek

külföld
2016 november 21., 10:34
link Forrás

Egy Broadway-musical, a Hamilton lett az amerikai politika legújabb csatatere. Még pénteken történt, hogy egy előadáson megjelent Mike Pence, Donald Trump leendő alelnöke, és előbb a közönség tagjai fejezték ki nemtetszésüket, majd a darab végén a szereplők is üzentek neki.

"Mi vagyunk, uram, a sokféle Amerika, akiket megriaszt és aggodalommal tölt el, hogy az önök új kormányzata nem fog védelmébe venni bennünket, a bolygónkat, a gyermekeinket, a szüleinket, vagy nem fog megvédeni minket és elidegeníthetetlen jogainkat" - hangzott az üzenet, amit Pence végig is hallgatott, és azt mondta, nem bántódott meg ezen.

Nem úgy Donald Trump és támogatói. Előbb Trump követelte, hogy a színház legyen safe space, ami a lehető legtrumpabb fordulat volt a politikai korrektséggel állítólag leszámoló kampánya után.

Majd követői hirdettek háborút a szemükben a nagyképű elitet megtestesítő musicalszereplőkkel szemben - erre tényleg volt is olyan, aki azzal gúnyolódott, hogy úgysem tudnák kifizetni a jegyárat. (Mindez sokak szerint csak terelés a Trump-egyetem körüli botrány elfedésére.)

Egy Trump-hívő pedig a Hamilton chicagói előadásán bekiabálta:

"Mi nyertünk! Ti vesztettetek! Lépjetek túl rajta! Basszátok meg!

Mindezt éppen akkor, amikor a bevándorlókról volt szó a szövegben. A férfit kivezették. A beszámolók szerint volt olyan színész, aki sírni kezdett, de az előadás folytatódott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.