Orbán: A magyarok pesszimisták, a kormány derűs

gazdaság
2016 november 21., 06:24
comments 351

A társasági adó csökkentéséről és a minimálbér emeléséről beszélt Orbán Viktor a Kossuth Rádió hétfő reggeli műsorában.

"Azért emelkedhet nagy mértékben a minimálbér és csökkenhet a társasági adó, mert az ország gazdasági alapjai rendben vannak, a pénzügyi rendszer stabil" - mondta Orbán.

Azt mondta, ha meg tudnak állapodni a vállalkozókkal egy magasabb minimálbér-emelésben, "akkor az emelkedő bérek és az annak következtében magasabb infláció lehetőséget ad majd magasabb nyugdíjemelésre". A most tervezett 0,9 százalékos helyett - "amely érthető módon bántja a nyugdíjasokat" - az ideivel azonos, 1,6 százalékos nyugdíjemelés jöhet jövőre.

Orbán szerint ha sikerről beszélnek a politikusok, az emberek azt sikerpropagandának tartják. Ilyenek a magyarok:

"A magyarok pesszimisták, mert elvesztették a XX. századot, és ez kudarcra iskolázta őket. A magyar a saját szemének sem akar hinni, ha azt mondják, hogy mostantól jó lesz."

Ezért fontos szerinte, hogy derűs emberek álljanak a kormányrúdnál. (A magyarok pesszimizmusára azért a magyar társadalom tényleges állapota is magyarázat lehet.)

Az Európai Unió legalacsonyabb társasági adókulcsát vezetik be, mondta Orbán. A műsorvezető megjegyezte, "lassan adóparadicsom lesz Magyarország", már csak az iparűzási adó magas. Ehhez viszont Orbán szerint nem tudnak hozzányúlni, mert

"valamennyi adót azért még fizetni kell."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.