Szmogra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat

időjárás
2016 november 21., 17:07
comments 38

Figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert következő napokban várható csendes időjárás

miatt romolhat a levegő minősége.

Az előrejelzés szerint bár napközben az országban több helyen megélénkül a szél, főként az esti órákban magasabb szálló por koncentrációra kell számítani.

Xinhua/Yao Jianfeng
photo_camera Xinhua/Yao Jianfeng

Az OMSZ szerint a szélcsendesebb északkeleti országrészben várható rosszabb levegőminőség.

"A fűtési szezon indulásával, a nappalok rövidülésével a stabil, anticiklonális időjárási helyzetekben könnyen feldúsulnak a légszennyező anyagok"

írja az előrejelzés, ami szerint a következő napokban az éjszaka képződő és még a nap első felében megmaradó köd késlelteti a hőmérséklet napközbeni emelkedését, ami kedvezőtlen a levegőminőség szempontjából. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.